Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Špenátová roláda

Zpět
  • Autor: madridacka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek

Energetická hodnota celkem: 3165 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 8, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 791 kJ

Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Pytlík mraženého špenátu listy (takové kuličky, mají ho v Kauflandu asi za dvacku - z protlaku mi to nejde) rozmrazím a sliju vodu. Ušlehám sníh ze 4 bílků, osolím, opepřím a očesnekuji (asi 2 stroužky), do sněhu pomalu vmíchám rozmrazený špenát a dvě rovné polévkové lžíce špaldové mouky. Rozetřu na plech pokrytý teflonovou fólii, asi by stačil i pečící papír, peču při 160 °C dokud nezačnou kraje hnědnout (osychat). Sundám i s folií z plechu, nechám vystydnout, pak potřu ochuceným tvarohem nebo lučinou (nejraději česnekem) pokladu šunkou nebo uzeným lososem, zaroluji, zabalím do folii a nechám vychladnout.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 11. 2017 13:50
Špenátová roládu také dělám ale s krémovou pěnou a uzeným lososem
04. 07. 2014 10:34
Jejku to vypadá dobře. Vyzkouším :-)
24. 06. 2014 08:39
To zkusím. Kamarádka dělá špenátovou roládu se sušenými rajčaty, česnekem a vždycky má úspěch. Tohle by mohlo být něco podobného. Díky

Naši partneři